Molen de Weert in Meppel heeft nieuwe informatieborden

Bij Molen de Weert is de buitententoonstelling vernieuwd. Foto: Mageet Bakker

Het was hard nodig én het resultaat is prachtig. De borden van de buitententoonstelling van Molen de Weert zijn vervangen. „Alles staat er weer mooi bij voor iedereen die langskomt.”

Rondom de molen aan de Weerdstraat staan nu meerdere informatieborden waarop van alles te lezen is over Molen de Weert, maar ook over andere molentypes in Nederland. De oorspronkelijke borden waren in 2007 geplaatst, ter ere van het 200-jarig bestaan van de molen. „Ze waren niet meer goed leesbaar en moesten echt vervangen worden”, geeft Elske van der Werf van Molen de Weert aan.

Met gezamenlijke inspanningen is het geld bijeen vergaard voor de plaatsing van de nieuwe borden. „Er is hard gewerkt. De molenaars hebben veel gedraaid en gemalen. De vrijwilligers hebben veel zakjes meel gevuld en verkocht”, vertelt Van der Werf. „De meelverkoop loopt hard. Je kunt goed merken dat mensen bang zijn dat er straks geen meel meer te koop is.” Daarbij doelt Van der Werf op een mogelijke schaarste van meel als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Momenteel telt Molen de Weert twee molenaars en twee molenaars in opleiding. Ook is er een trouwe schare vrijwilligers actief. Maar: nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

Nieuws

menu