Mooie opkomst bij eerste poppenvoorstelling in De Plataan in Meppel

Poppentheater Peterselie bracht de voorstelling Alle eendjes…   Foto: Daan Prest

Een mooie opkomst zaterdag in cultureel centrum De Plataan in Meppel. Daar werd de eerste poppentheatervoorstelling gehouden, georganiseerd door de Meppelse Myrthe Lugtmeier.

De eerste voorstelling was van Poppentheater Peterselie getiteld Alle eendjes…

Het initiatief voor het organiseren van de tien optredens komt van Myrthe Lugtmeier. Zij is jongerenwerker bij Welzijn Mensenwerk, maar benadrukt dat zij zich niet vanuit deze rol met het theater bezighoudt. Naast jongerenwerker is zij namelijk ook nog moeder van twee zoontjes. „Wij gingen altijd naar de poppentheaters in de bibliotheek. Mijn kinderen vonden dat geweldig. Wij vonden het erg jammer dat dat was gestopt en toen heb ik besloten om deze handschoen privé op te pakken”, liet zij al eerder weten.

Iedere derde zaterdag van de maand vindt er een voorstelling plaats voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. De start van de voorstellingen is om 10.30 uur. De kaartverkoop vindt plaats aan de deur. „Het verschilt per voorstelling hoeveel plekken er verkocht kunnen worden. De ene poppenspeler werkt met zitplaatsen, de ander met staanplaatsen.”

Nieuws

menu