Mooist versierde kerstboom staat aan de Veurdele in Nijeveen

Van Jan tot Peter, aan de Veurdele, wenst iedereen gezellige feestdagen toe. Foto: Fennie Matter

Geestdriftig is gehoor gegeven aan de oproep van Ondernemend Nijeveen om de straat, maar ook kerstbomen, prachtig te versieren. De jury stond voor de uitdagende taak om de winnaars aan te wijzen.

‘Van Jan tot Peter, aan de Veurdele’, heeft de mooist versierde kerstboom, zo oordeelde de jury. De prijs voor de mooist versierde straat gaat dit jaar naar de Leeuwerikstraat. De prijs is afgelopen weekend uitgereikt: een fraaie statafel.

Ondernemend Nijeveen had voor de traditionele kerstbomenwedstrijd dit jaar liefst 36 kerstbomen uitgedeeld aan straten en buren. Ieder jaar weer zorgt de actie ervoor dat inwoners zich creatief uitleven met onder meer kerstballen, slingers, lichtjes, lampionnen en handgemaakte knutsels, in de hoop dé mooiste boom of straat te hebben.

Opvallend was de Vaccinaaldboom in de QRistmas Straat (De Baanderhoek). Het voorste gedeelte van De Hilde wenste iedereen fijne kerstdagen vanaf een zomers tafereel, uiteraard met kerstboom. „Dat we maar snel mogen klagen over de zon die te warm is.”

Nieuws