Muur voor amfibieën in Mandenmakerspark in Meppel moet biodiversiteit vergroten

Amfibieën krijgen een poel en een eigen muur om in te schuilen.

Amfibieën krijgen een poel en een eigen muur om in te schuilen. ANP

Het nieuwe Mandenmakerspark in de wijk Nieuwveense Landen in Meppel krijgt een muur speciaal voor amfibieën. Het bouwsel komt langs de kikkerpoel en wordt gebouwd van stenen die uit tuinen van particulieren zijn verwijderd in het kader van het NK Tegelwippen.

Het wijkplatform Nieuwveense Landen realiseert in samenwerking met stichting Steenbreek Meppel op woensdagmiddag 29 maart de amfibiemuur bij de kikkerpoel. In deze gestapelde muur van oude stoeptegels kunnen kleine diertjes en planten zich nestelen in de gaten en kieren. Zo ontstaat er meer biodiversiteit binnen het Mandenmakerspark.

Het park is een initiatief van de firma Boom B.V., een laboratoriumleverancier uit Meppel. In 2020 bestond het familiebedrijf precies 125 jaar. Omdat ze dit niet uitgebreid konden vieren, ontstond het idee om een cadeau te geven waarmee ze investeerden in de toekomst van iedereen: het planten van bomen in een eigen bos. Naast bomen krijgt het park ook een kikkerpoel, een ligweide en een aantal speeltoestellen.

Op woensdag 8 maart werden de eerste bomen geplant in het nieuwe Mandenmakerspark in Nieuwveense Landen en werd het naambord onthuld.

Het NK Tegelwippen is een initiatief om tuinen te vergroenen. „Tegel eruit, plant erin”, is daarbij de gedachte. De wedstrijd is dit jaar gestart op 21 maart en loopt nog tot en met 31 oktober. Inmiddels zijn er in het hele land tot nu toe 17.347 tegels verwijderd.