Muziek, handtekeningen en hapjes. Signeersessie van Elly Zuiderveld en Emmi Smid bij boekhandel Riemer Barth valt in de smaak

Schrijfster Elly Zuiderveld, illustratrice Emmi Smid en Gerriët Reinders (de vrouw van wijlen Bart Gouma) waren aanwezig in boekhandel Riemer Barth. Foto: Sjaak Leene

Aan gezelligheid geen gebrek afgelopen zaterdag bij boekhandel Riemer Barth in Meppel. Schrijfster Elly Zuiderveld en illustratrice Emmi Smid signeerden het boek BSO aan de kook! De signeersessie was georganiseerd in het kader van de landelijke Kinderboekenweek.

Het kinderboek BSO aan de kook! is geïnspireerd op de kookworkshops van, de in februari overleden, chef-kok Bart Gouma uit Vledderveen. Hij vertelde vorig jaar zo enthousiast over een kookworkshop die hij had gegeven bij de bso van Kindcentrum De Bron in Nijensleek, dat Elly Zuiderveld ook geïnspireerd raakte. Samen kwamen ze op het idee om een kinderboek uit te geven met verhalen, recepten en liedjes. Na zijn onverwacht overlijden, besloten zijn vrouw Gerriët Reinders en Elly om dit plan verder uit te werken. Emmi Smid maakte de illustraties. Ook kinderen van De Bron werkten mee. BSO aan de kook! verscheen half augustus.

„Het was een leuke middag met veel enthousiaste kinderen”, vertelt Elly Zuiderveld over de signeersessie. „We waren met z’n drieën, ook Gerriët Reinders en illustrator Emmi Smid waren er. En niet te vergeten de twee zangeresjes Dunamis en Charissa, zij zongen liedjes uit het boek. Ze zijn ook te beluisteren op de website www.desmaaksmullerij.nl. Een echte kok had lekker hapjes gemaakt die konden worden geproefd.” De hapjes waren gebaseerd op recepten uit het boek.

De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 17 oktober. Het thema is dit jaar: Worden wat je wil.

Nieuws

menu