Nacht van Meppel met live acts in tien horecagelegenheden. 'Zorgen voor reuring in de stad'

De Grote Kerk van Meppel

De Grote Kerk van Meppel Foto Archief Wilbert Bijzitter

De Nacht van Meppel op vrijdag 18 november moet zorgen voor reuring in de binnenstad van Meppel. Diverse bands verzorgen live muziek in tien horecagelegenheden.

„We pakken dit als horeca in Meppel gezamenlijk op”, legt horecaondernemer Brigitte van Regteren uit. „Niet in een enkele kroeg een bandje, maar gewoon met zijn allen een mooi muziekevenement neerzetten. Publiek koopt een polsbandje bij een van de deelnemende horecagelegenheden en kan dan van café naar café hoppen. Op de pleinen kunnen mensen elkaar treffen en gezamenlijk besluiten ergens te gaan luisteren naar een band. Dat is het idee er achter.”

Tussen 21.00 en 01.00 uur treden in Murphy’s Pub, De Kansel, De Beren, De Buren, De Casteleyn, De Beurs, ‘t Plein, De Nachtwacht, Nr. 17 en Groen eten en drinken diverse live acts op. In het voortraject wordt op de sociale media voorproefjes gedeeld van elke optredende band, zodat het publiek alvast kan kennismaken met de muziek. „Het leuke is ook dat niet alleen de reguliere kroegen meedoen; bij bijvoorbeeld De Nachtwacht en Groen verwacht je geen bands.”

Het is voor De Nachtwacht dan ook een goede reden om mee te doen. „We willen onze barfunctie bij onze doelgroep - dat zijn voornamelijk ouders met kinderen - onder de aandacht brengen”, zegt uitbater Caspar Hermeler. „Het is leuk entertainment voor deze avond. Onze gasten die al binnen zijn hoeven hier ook niks extra voor te betalen. Gezellig borrelen voor, maar ook zeker na, het diner.”