Nachtwandelen in Meppel om zo vluchtelingen in de schijnwerpers te zetten

Nachtwandelen voor vluchtelingen in Meppel.

Nachtwandelen voor vluchtelingen in Meppel. Foto: Pixabay

De Nieuwe Oecumenische gemeente Meppel (NOG) en CSG Dingstede houden in de nacht van 18 op 19 juni ‘Nachtwandelen voor vluchtelingen’. Geïnteresseerden kunnen vanaf 23.00 uur een route van 10 of 16 kilometer afleggen. De start vindt plaats bij wijkgebouw de Boerhoorn in de Oosterboer in Meppel.

Op 20 juni is de dag van de vluchteling. Rond deze dag vindt er jaarlijks een sponsorloop plaats onder de naam Nacht van de Vluchteling. Met deze actie vraagt de organisatie aandacht voor alle mensen die op de vlucht zijn. Wereldwijd zijn dit nu bijna 60 miljoen mensen. In Meppel organiseren CSG Dingstede en de Diaconie van de NOG een variant op deze wandeling: nachtwandelen voor vluchtelingen. ‘Met deze actie vragen we aandacht voor alle mensen die op de vlucht zijn. Wereldwijd zijn dit nu bijna 60 miljoen mensen. Door met elkaar te lopen in de nacht hopen we ook bij te kunnen dragen aan de bewustwording rond opvang en toekomst voor al deze ontheemde mensen.’

Sponsering is ook mogelijk. Het bijeengebrachte geld wordt op giro 555 voor hulp aan mensen in Oekraïne gestort of komt op de rekening van de stichting Vrolijkheid, die kunstzinnige en creatieve activiteiten verzorgt in asielzoekerscentra.

Er zijn ruimte voor maximaal 250 nachtwandelaars. Opgeven kan tot 14 juni via: www.dingstede.nl/actueel .