Nachtwandelen voor vluchtelingen is succesvol verlopen

Even bijkomen van het wandelen. Foto: Aangeleverde foto

CSG Dingstede en de diaconie van Nieuwe Oecumenische Gemeente Meppel kijken tevreden terug op het nachtwandelen voor vluchtelingen. Het initiatief leverde ruim 400 euro op.

CSG Dingstede en de diaconie van Nieuwe Oecumenische Gemeente Meppel hadden de nachtwandeling georganiseerd als alternatief voor de jaarlijkse en landelijke sponsorloop Nacht van de vluchteling.

Het nachtwandelen voor vluchtelingen werd in Meppel gehouden in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni. Doel van de actie was om aandacht te vragen voor alle mensen die op de vlucht zijn. Wereldwijd zijn dat er op dit moment bijna 60 miljoen. Deelnemers konden zich laten sponsoren. Het bijeengebrachte geld, in totaal 406 euro, werd op giro 555 voor hulp aan mensen in Oekraïne gestort (256 euro) of kwam op de rekening van de Stichting Vrolijkheid (150 euro) die kunstzinnige en creatieve activiteiten verzorgt in AZC’s.

Tussenstop in kerk

Een groep van 25 deelnemers startten om 23.00 uur vanuit wijkcentrum De Boerhoorn in Meppel aan een 10 kilometer lange tocht richting Ruinerwold. Via het Ringpark en fietspaden langs Engelgaarde en de Wold Aa kwamen de wandelaars aan in de kerk van Blijdenstein. In de sfeervol verlichte kerk met pianospel vielen de soep en de broodjes goed in de smaak. Via de Oosterboerseweg ging de groep daarna weer richting Meppel.

De deelnemers waren positief over de goed georganiseerde wandeling en vonden deze voor herhaling vatbaar. De organisatie benadrukt dat er geen kosten aan de strijkstok zijn blijven hangen. ‘Dank gaat dan ook uit naar het wijkcentrum De Boerhoorn, de kerk in Blijdenstein en bakker Steenbergen.’

Nieuws

menu