Nationale Diabetes Challege van start in Meppel: 20 weken wandelen

Wandelen. Foto: Pixabay

Huisartsenpraktijken in Meppel doen mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2022. Vanaf 19 april wordt er elke week, 20 weken lang, samen met een groep deelnemers gewandeld.

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor de gezondheid en het is gezellig. Daarnaast krijgen deelnemers voorlichting over gezond leven waardoor zij actief werken aan hun gezondheid.

Wandelingen

Op dinsdag 19 april is gestart met de eerste wandeling van de groep in Meppel. Er wordt rekening gehouden met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als deelnemers (nog) niet zo ver kunnen lopen. Samen wordt er getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Wij zorgen voor een veilige beweegomgeving en houden uiteraard altijd rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijk afgesloten. De deelnemers uit Meppel gaan - dankzij een bijdrage van Het Waarborgfonds - met de bus naar het eindfestival in Arnhem op zaterdag 24 september.

Iedereen kan mee wandelen. Voor informatie mail naar: jkiers.poh@gmail.com

Nieuws

menu