Nieuw bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta telt 16 mannen en 13 vrouwen

Het nieuwe waterschapsbestuur.

Het nieuwe waterschapsbestuur. Foto Waterschap Drents Overijsselse Delta

Het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta is woensdag beëdigd in het waterschapgebouw in Zwolle. Het bestaat uit 16 mannen en 13 vrouwen.

De nieuwe leden zijn van Water Natuurlijk:Marion Wichard-den Boggenende (Kampen), Amke Vrielink (Dalfsen), Esmée Pater (Zwolle), Elsbeth Brandsma (Deventer), Matthijs Jansen (Witteveen). Voor de VVD: Hans Wijnen (Zwolle) en Carmen Hunger (Deventer), voor het CDA Miranda Wesselink uit Ruinerwold en Henk Oegema uit Dalfsen. Jolande Onderdijk-Schroten (Dalfsen) en Annelies Tiemens (Hasselt) vertegenwoordigen Gemeentebelangen en namens de ChristenUnie zitten Herman Odink (Nieuwleusen) en Betty Poutsma-Jansen (Hoogeveen) in het bestuur. Jan Visscher uit Rouveen zit voor de SGP in het bestuur en

Nicole Koks (Lettele), Jessika van Leeuwen (Dalfsen), Folkert Stienstra (Meppel), Jan Hendrik Koning (Bovensmilde), Jan Woldring (Deventer), Cor Land (Dalfsen), René Bos (IJsselham), Koos Rabbers (Sint Jansklooster) en Jos ter Horst (Steenwijk) zijn de nieuwkomers van BBB. Partij voor de Dieren is vertegenwoordigd door Mirjam Fagel (IJhorst) en Theo Scheper (Vledder).

Geborgde zetels

Van de 29 zetels worden 25 zetels bezet door de gekozen bestuursleden. De overige vier plekken zijn voor de zogenoemde geborgde zetels. Deze worden bezet voor Categorie Ongebouwd: Hans Pereboom (Basse) en Frits Timmerman (Ruinerwold) en voor Categorie Natuurterreinen: Wendy Olivier (Deventer) en Rolph Bentinck (Deventer)

Ten opzichte van het vorige bestuur keren 12 van de 29 leden terug in het nieuwe algemeen bestuur. 17 bestuursleden zijn nieuw. Van de 8 partijen in het nieuwe bestuur hebben er 5 een vrouw als lijsttrekker. In totaal is de verdeling van het bestuur als volgt: 13 vrouwen en 16 mannen. Van deze bestuurders wonen er 7 in het Drentse deel van ons werkgebied en 22 in het Overijsselse deel.