Nieuw seizoen van scouting Meppel kent geslaagde eerste opkomst

Nieuw scoutingseizoen is weer begonnen Foto: Bas Oosterhof

Het nieuwe scoutingseizoen is afgelopen zaterdag afgetrapt op het Bleekerseiland in Meppel. Ongeveer 75 jeugdleden en vrijwilligers kwamen samen.

Elk jaar vliegen de oudste kinderen van hun groep over naar een volgende speltak. De welpen roeiden in een zeilpunter naar de land- of waterscouts en de scouts moesten op een zelf geknoopt vlot naar de explorers varen. De scouts bleven hierbij niet droog, maar door het mooie weer was dat geen straf.

Scouting Meppel heeft sinds dit jaar ook een eigen sleepboot, de Skua. Deze sleepboot, weggegeven door een scoutingvereniging uit Krimpen aan de Lek, moest natuurlijk ook gedoopt worden. Zaterdag is de Skua officieel in gebruik genomen. Met de boot kunnen de waterscouts er makkelijker op uittrekken en meer tijd besteden aan het zeilen zelf. Speciaal voor het gebruik en onderhoud van de Skua is ook een speciale waterstam opgericht, de aqua tribus.

Na het overvliegen konden de scouts aan de slag met allerlei leuke spellen op en rond het Bleekerseiland, zoals touwtrekken, bungeeroeien en bruggen bouwen..

Nieuws

menu