Nieuwbouw van Cosis aan het Zuideinde in Meppel bereikt het hoogste punt

Op de foto v.l.n.r.: Melanie Bennink (Cosis), Thomas Heerze (Cosis), Arjen Meijer (BrandsBouw), Joan Albrecht (ouder), Annette Ekelschot (Cosis).

Op de foto v.l.n.r.: Melanie Bennink (Cosis), Thomas Heerze (Cosis), Arjen Meijer (BrandsBouw), Joan Albrecht (ouder), Annette Ekelschot (Cosis). Aangeleverde foto

Cosis trakteerde alle bouwmedewerkers op 14 december op gebak omdat het hoogste punt van de nieuwbouw aan het Zuideinde in Meppel was bereikt.

In opdracht van projectontwikkelaar WVG bouwt BrandsBouw een nieuwe locatie voor Cosis.

Op het terrein van het oude postkantoor aan het Zuideinde ontstaat voor Cosis een nieuwe woonlocatie. In deze woonlocatie komen 32 zorgappartementen en gezamenlijke ruimten voor kwetsbare mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners kunnen terugvallen op 24 uurs begeleiding en hebben dagbesteding en/of behandeling buiten de locatie. De dagbesteding vindt plaats in andere locaties van Cosis en/of binnen hun eigen netwerk of zo normaal mogelijk binnen de maatschappij.

De nieuwbouw startte in mei van dit jaar en is, onder voorbehoud, gereed in juli 2023. Daarna vindt in opdracht van Cosis de verdere inrichting plaats waaronder de installatie van zorgdomotica. Naar verwachting zullen de bewoners in september 2023 naar hun nieuwe appartement verhuizen.