Nieuwe lantaarnpalen voor grachten in Meppel. Oude Gracht-armaturen zijn luxer dan de gemeente voor ogen had, dankzij Stichting Waarborgfonds Meppel

De eerste armatuur is geplaatst. Aangeleverde foto

Wethouder Robin van Ulzen plaatste maandagochtend de eerste nieuwe armatuur voor de nieuwe lantaarnpalen aan de grachten in Meppel. Dit gebeurde boven toeziend oog van de heer Barelds, de heer Ter Braake (Stichting Waarborgfonds Meppel) en een aantal omwonenden, aan de Keizersgracht in Meppel.

De geplaatste Oude Gracht-armaturen zijn een luxere versie dan de gemeente voor ogen had. Door een geslaagde actie van omwonenden woonachtig aan de grachten van Meppel en een bijdrage van Stichting Waarborgfonds Meppel worden er nu klassieke armaturen geplaatst, die bijdragen aan het karakteristieke straatbeeld van de grachten in Meppel. Het vervangen van de straatverlichting gaat ongeveer vier weken in beslag nemen.

Wethouder van Ulzen: „Prachtig dat de nieuw te plaatsen straatverlichting zo goed past bij de authentieke uitstraling van de binnenstad. Door de bijdrage van Stichting Waarborgfonds Meppel genieten bezoekers en omwonenden van onze binnenstad van vernieuwde, duurzame straatverlichting die perfect passen bij het straatbeeld in de binnenstad.”

Nieuws

menu