Nieuwe naam voor voormalig Oosterboerschool aan KP-Laan. Ze doen zulk dankbaar werk, maar hadden nog geen naam. Nu wel! ‘De Spil mag wel wat meer op de voorgrond treden’

Ze doen zúlk mooi, dankbaar en waardevol werk, dat ze de aanduiding van hun huidige locatie daar niet bij vinden passen. Dan zeggen de mensen: ‘Ze zitten in de oude Oosterboerschool’. En dat is vanaf donderdag verleden tijd: vanaf nu zijn ze ‘De Spil’. De officiële naam werd onthuld door burgemeester Richard Korteland.

Burgemeester Korteland van Meppel (rechts op de ladder) maakt de nieuwe naam bekend: De Spil. Met microfoon Karin Hilgenga.

Burgemeester Korteland van Meppel (rechts op de ladder) maakt de nieuwe naam bekend: De Spil. Met microfoon Karin Hilgenga. Foto: Wilbert Bijzitter

De Spil? „Dat is onderwijs, zorg en meer”, vertellen Sander van de Belt en Karin Hilgenga. Want gezamenlijk staan de ‘bewoners’ van De Spil voor nogal wat werkzaamheden. Ga maar na: Meppel Actief, MeesterSander.nl, Kentalis, OntdekPunt Meppel, kunstenares Cathrien Milette, IJsselgroep en het OPDC hebben er allen hun intrek genomen.

Nieuws

menu