Nieuwe thee- en koffiewinkel BonneBella opent ook de deuren in Meppel

Eigenaren Henry en Monique Okken.

Eigenaren Henry en Monique Okken. Foto Stefan Klomp

Ben je op zoek naar nieuwe koffiebonen? Goede thee? Of een nieuwe koffiemachine? In de Grote Akkerstraat 32 zijn de deuren opengegaan van thee- en koffiewinkel BonneBella.

De winkel is de officiële dealer van Jura in Drenthe, maar verkoopt nog meer merken als Catunambú, Mocca d’Or en de koffie van Frans de Grebber.

Eigenaren Henry en Monique Okken uit Hollandscheveld heten je van harte welkom: „We verkopen van losse thee tot koffiemachines en van speciale koffie tot een groot vers assortiment koffiebonen. Waar je maar behoefte aan hebt.”

BonneBella is een webshop met een winkel in Hoogeveen. Daar is het boontje gepland voor de twee om in Meppel een zaak te openen. Ze zijn er vaste gast. „We kregen de vraag of we er interesse in hadden”, zegt Monique. „Daar hebben we ja op gezegd. En nu zijn we hier geopend”, kijkt ze om haar heen.

Het is voor Henry Okken een grote overgang. Hij werkte in een vrachtwagencarwash. Dat werk heeft hij nu opgezegd om fulltime in de zaak te zijn. Zijn vrouw Monique heeft nog wel een baan ernaast.

„Het was al wel een langgekoesterde droom om een zaak te beginnen”, zegt Henry. Hij heeft de nodige horeca-ervaring. Vroeger werkte hij als kok in hotel Wesseling in Dwingeloo. En waar die liefde voor koffie vandaan komt. „In de eerste jaren van ons huwelijk kwamen we al vaak in een koffiewinkel. Dat vonden we geweldig om ook een keer te gaan doen. Het is er toen niet van gekomen. En nu kwam dit ineens op ons bordje. Dan komt die droom weer naar boven.”