'Nieuwe uitdagingen geven mij energie' | Dagboek Loïs Veenman

Loïs Veenman. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners van Meppel en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Loïs Veenman (30 jaar). Loïs is schoonheidsspecialist en heeft haar bedrijf in Havelte.

Zaterdag 11 september

Mijn wekker gaat vandaag om 8.15 uur. Spring onder de douche, maak mijn ontbijt en zit om 9.15 uur in de auto richting Havelte. De agenda staat vol voor vandaag. Aangekomen in Havelte start ik alles op om aan het werk te gaan. Sinds 2012 heb ik mijn schoonheidssalon in Havelte. Al negen jaar doe ik dit werk vol passie.

Vanaf mijn 21ste ben ik hiermee begonnen en ik wil niet meer anders. Mijn werkdagen zijn van woensdag tot zaterdag. Elke dag is weer anders en dat maakt het ook zo leuk. Om 16.30 uur sluit ik deze werkdag af. Mijn zaterdagavond is normaal gesproken gevuld met een hapje/drankje met vrienden/vriendinnen en af en toe een dansje, maar deze avond moest ik nog een tafel ophalen vanuit Zwolle. Deze tafel ga ik gebruiken om make-up workshops aan te geven voor jong en oud.

Zondag 12 september

Zondag slaap ik meestal uit, maar ik ben een week geleden thuis gekomen van een vakantie Bonaire en heb nog wat last van een jetlag, dus om 8.30 uur was het wel klaar. De zondag is een was- en schoonmaakdag. Wanneer de ochtend voorbij is, stap ik om 14.00 uur in de auto om oma Frieda op te halen. Zij is afgelopen vrijdag 92 jaar geworden en we gaan dit eindelijk weer met de familie in Norg vieren. Onderweg naar Norg praat ze over hoe vaak ze met opa en haar kleinkinderen deze kant op zijn gereden. Ze heeft er zin in. Voor oma is de coronaperiode ook zwaar geweest. Natuurlijk wordt ze ook ouder, maar ze heeft ook lange periodes minder mensen gezien, en minder of zelfs niet kunnen sporten en daardoor is ze sneller achteruitgegaan. Daarom is het nu extra feest, want we zijn weer met de hele familie bij elkaar. Ze straalt van oor tot oor. Na een gezellige middag van eten, drinken en muziek maken vertrekken we na het eten weer samen naar Meppel en zet ik haar om 21.00 uur weer thuis af.

Maandag 13 september

Op de maandagochtend maak ik schoon bij een lieve familie bij mij in de buurt. Sinds de corona is dit op mijn pad gekomen. Door omstandigheden waren zij op zoek naar iemand die kon helpen in de huishouding. Het verhaal erachter greep mij aan en dit heb ik met beide handen aangepakt. Om 14.00 uur staat mijn vader voor de deur om mij op te halen. We rijden naar de Kwantum en Praxis om daar wat spullen op te halen die ik nodig heb voor de verhuizing. Vanaf 1 oktober ga ik verhuizen met de schoonheidssalon. Binnen in het pand ga ik verhuizen naar een andere ruimte. Deze ruimte biedt weer meer mogelijkheden voor de toekomst. Mijn vader en ik hebben maandagmiddag de ruimte klaargemaakt zodat we dinsdag op tijd kunnen gaan behangen en sausen. In de avond heb ik nog een lekker potje getennist.

Dinsdag 14 september

Vandaag staat dan in het teken van behangen en sausen. Om 9.00 uur stond ik al bij de Gamma voor de deur, daarna het behang opgehaald bij Barelds en toen door naar Havelte. Om 16.00 uur waren we klaar en tevreden over het resultaat. Na een druk klusdagje kon ik ‘s avonds aanschuiven bij mijn moeder en stiefvader voor het eten. Thuisgekomen ben ik met een voldaan gevoel om 22.00 uur naar bed gegaan.

Woensdag 15 september

Om 7.20 uur gaat mijn wekker, de woensdag is de eerste dag van mijn werkweek. Om 09.00 uur staat de eerste klant weer op de stoep. Elke werkdag is weer anders, wat zorgt voor afwisseling. De laatste klant loopt om 17.30 uur de deur uit. Afgelopen jaar heb ik mij vooral gespecialiseerd in een nieuw concept, dit omdat ik toe was aan een stukje vernieuwing. Ik ben altijd weer op zoek naar nieuwe uitdagingen. Dit geeft mij energie. Zo ben ik ook bezig om make-up workshops te organiseren, wat een extra toevoeging gaat zijn in mijn behandelingen. Inmiddels de salon afgesloten en kunnen we aan de avond beginnen. Woensdagavond heb ik tennisles van 20.00 tot 21.00 uur.

Donderdag 16 september

Vandaag start ik de dag om 09.30 uur. Dat zijn betere tijden, ik ben namelijk niet zo’n ochtendmens. De dag staat weer tot 16.30 uur volgeboekt met klanten. Vanavond begint de tenniscompetitie, waarbij we om 18.30 uur aanwezig moeten zijn. We spelen vanavond thuis (MLTC). We starten om 19.00 uur. Na het spelen van onze wedstrijd, eindigen we altijd nog even met een hapje en drankje. Elke dag is weer anders, maar dat maakt het ook zo leuk. Geniet in het moment.

Nieuws

menu