Nijeveen brengt unieke versie van The Passion

The Passion Nijeveen

The Passion Nijeveen Foto: Martijn Bijzitter

Naar schatting duizend inwoners van Nijeveen en omstreken genoten op Goede Vrijdag van een fantastische eigen versie van The Passion. Op het buitenterrein van de Gereformeerde Kerk in het dorp kreeg het lijden en sterven van Christus een nieuwe dimensie.

Twee jaar geleden kwamen Fenneke Wiepkema, Fenneke Knol en Petra en Han Karsten met het idee om een eigen Passion te maken. Het initiatief werd enthousiast ontvangen en groeide uit tot een grote musical, waarin Nijeveen laat zien dat het samen veel kan. In tegenstelling tot de landelijke uitvoering van The Passion in Harlingen op Witte Donderdag was het op Goede Vrijdag droog in Nijeveen.

Bij regen zou het theater overigens naar binnen gaan, maar gelukkig was dat niet nodig en konden heel veel mensen genieten van de prachtige uitvoering. Het Bijbelverhaal werd gespeeld door dorpelingen, die daarvoor auditie moesten doen. De rol van Jezus vervulde Dirk Kroes. Ritza Kroeze had de rol van Maria, Han Olof Gerrits speelde Petrus en Willem Meijer kroop in de huid van Judas. De scènes uit het lijdensverhaal waren eerder al opgenomen. De beelden waren Goede Vrijdag in The Passion te zien op groot scherm afgewisseld met zang van Projectkoor Nijeveen/Kolderveen, Popkoor Afslag Nijeveen en muziek van Euphonia en live gespeelde scènes. Het spektakel smaakt naar meer, maar of deze klus jaarlijks herhaald kan worden?