Nijeveen houdt coronaproof tóch de Feestweek. Een rommelmarkt en barbecuen kan ook op de eigen oprit en de feestavond gaat online

Welk 'beest' zingt het beste?

Welk 'beest' zingt het beste? Aangeleverde foto

Het programma is rond, de Feestwijk Nijeveen gaat door. Nijeveen viert van 18 tot en met 20 juni een coronaproof feest, met activiteiten als een rommelmarkt op de eigen oprit, een bbq-festijn en een online liveprogramma.

Feestweek Nijeveen is normaal gesproken een week vol met activiteiten en feestavonden voor jong en oud. In verband met de coronamaatregelen kan een feest van deze omvang ook dit jaar niet doorgaan. Toch heeft het bestuur van de Oranjevereniging niet stilgezeten en biedt het een alternatief programma aan.

Opening

De opening is donderdag op het feestterrein. Tussen 18.30 en 20.00 uur kunnen de bestelde barbecuepakketten worden gehaald in de drivethrough.

Vrijdag gaat de jury door het dorp om te bepalen wie de mooist versierde tuin heeft. Opgeven hiervoor kan via info@oranjeverenigingnijeveen.nl. Die dag is het ook Scholendag, met een kleurwedstrijd voor alle kinderen uit Nijeveen en allerlei activiteiten tijdens schooltijd. De jongste kinderen bekijken een voorstelling en hebben kinderdisco met spelletjes onder leiding van de kampleiding van DOS’46. De groepen 3 tot en met 8 mogen zich uitleven in een MudRun.

Eén grote bbq

Vrijdagvond mag de barbecue aan, in de voortuin of op de eigen oprit, zodat in het hele dorp een grote bbq ontstaat. Folkert-Hans maakt ondertussen met zijn nieuwe ‘Corona-Proof Muziekfiets’ een rondrit langs alle tuinen en opritten in het dorp. Hiervan worden opnames gemaakt door razende reporter Alfred Voogd (bekend van Radio NL) die verslag uitbrengt samen met zijn cameraman. Deze opnames worden zaterdagavond uitgezonden.

Belangstellenden kunnen vóór woensdag 16 juni een bbq-pakket bestellen via info@oranjeverenigingnijeveen.nl.

Klussen en bakken

Zaterdag is het tijd voor Heel Nijeveen Klust en Bakt. Om 10.00 uur verschijnt via Facebook een opdracht waaraan het te maken baksel of kunstwerk moet voldoen. Een lekkere oranjecake, of een handige statafel voor in de feesttent volgend jaar. Het kan allemaal, als het maar creatief is. Wie zich tussen 16.00 en 17.00 uur op het feestterrein meldt met het baksel of kluswerk maakt kans op een prijs.

Diezelfde dag is er een rommelmarkt op de eigen oprit, opgave via info@oranjeverenigingnijeveen.nl voor publicatie van het adres.

Via YouTube en Facebook Oranjevereniging Nijeveen vertoont zaterdag een aantal bekende Nijeveners onherkenbaar hun zangkunsten. Wie zingt er als een beest? Nijeveners kunnen meestemmen. De uitzending is gebaseerd op het bekende tv-programma The Masked Singer.

Net even anders

Zondag 20 juni wordt de kerkdienst ‘Net even anders’ gehouden. Deze dienst wordt beleefd tijdens een wandeling door het dorp. De start is tussen 9.30 en 10.30 uur bij de Gereformeerde Kerk. Thema: Een reis door de bijbel, net even anders…

Deze dag kunnen de dorpsbewoners er ook even uit. Om 13.00 uur start een motortoertocht vanaf het feestterrein, om 14.00 uur kunnen fietsers op pad voor een route van 20 of 30 kilometer. Voor beide activiteiten geldt: opgave info@oranjeverenigingnijeveen.nl.

Actuele informatie is te zien op www.oranjeverenigingnijeveen.nl .