Nijeveen maakt zich op voor de feestweek. Optocht, jaarmarkt en sportieve activiteiten op het programma

De optocht vormt traditiegetrouw de start van de feestweek in Nijeveen. Foto: Aangeleverde foto

De feestweek in Nijeveen wordt gehouden van vrijdag 17 juni tot en met dinsdag 21 juni. Er staan tal van activiteiten op het programma. Het bestuur van de Oranjevereniging belooft een verrassend feest.

Het feest gaat vrijdagavond van start met de optocht. Vanaf 19.00 uur trekt het gezelschap door de straten van het dorp. Aansluitend is er, in de feesttent op het evenemententerrein aan de Nijverheidsweg, livemuziek van The Rousers en DJ Nijs.

Zaterdagmorgen wordt gestart met de strijd om De Alleskunner van Nijeveen. Dit spel vormt de rode draad van de feestweek en wordt op vijf momenten gespeeld. Het spel is gebaseerd op het bekende tv-programma. De grote finale is op dinsdagavond.

Het lokale harmonieorkest Euphonia en de slagwerkgroep Dynamic verzorgen samen met René en Erikah Karst een meezingconcert op zaterdagavond. Daarna neemt de Engels-Nederlandse band Fragment het podium.

Tentdienst

Het is traditie van de gezamenlijke kerken om op zondagochtend een tentdienst te organiseren voor jong en oud. Dominee Vijko Top is voorganger en het interkerkelijk koor New Way uit Hoogeveen verzorgt de muziek. Middags kan er gedanst worden op muziek van feestband Solidair. Dans & Partycentrum The Ballroom verzorgt dansdemonstraties en mini-workshops.

Speciaal voor de ouderen wordt op maandag een feestdag gehouden. Om 10.30 uur komt tonprater Koop Drost naar Nijeveen. Na de gezamenlijke broodmaaltijd is het tijd voor de Toutenburgher muzikanten uit Vollenhove.

Molenloop en streetrace

De jeugd komt daarna aan bod. Om 17.00 uur strijden de basisschoolkinderen van Nijeveen om de felbegeerde medailles tijdens de molenloop daarna kunnen alle kinderen naar de kinderdisco. De streetrace begint om 19.00 uur met de jeugd op de mountainbikes en om 20.30 uur gaan de wedstrijdrijders en de funklasse los tijdens dit sportieve spektakel. ’s Avonds is er muziek van Melrose.

Dinsdag bezoekt poppentheater Jinky’s Mikmak de peuters, de jongste basisschoolkinderen kunnen ’s middags in dorpshuis De Schalle genieten van de Kids Magic Show. De oudste groepen hebben een vossenjacht door het dorp. Op deze laatste dag van de feestweek staat traditiegetrouw de jaarmarkt op het programma. Van 14.00 tot 19.30 uur kan er volop geshopt worden. Het feest wordt afgesloten door de Perfect Showband.

De kaartverkoop voor de feestavonden is inmiddels online gestart op www.oranjeverenigingnijeveen.nl.

Nieuws

menu