Nijeveen maakt zich op voor uitvoering van The Passion. Droom wordt werkelijkheid voor twee dorpelingen

Filmopnames in Nijeveen voor The Passion.

Filmopnames in Nijeveen voor The Passion. Foto: Wilbert Bijzitter

In Nijeveen wordt op Goede Vrijdag, 7 april, The Passion uitgevoerd. Meer dan 100 Nijeveners doen mee aan de vertolking van dit eeuwenoude verhaal over de laatste dagen van Jezus op aarde.

Verschillende koren en muziekgroepen, spelers en twee vertellers steken het geheel in een eigentijds jasje. Dit alles onder leiding van een vierkoppige regiegroep die wordt ondersteund door een enthousiast organisatieteam. Nijeveen maakt zich op voor een bijzonder festijn.

Eeuwenoud verhaal in eigentijds jasje

Basis van The Passion Nijeveen is het parkeerterrein bij de gereformeerde kerk aan de Dorpsstraat. Hier staat een podium klaar waar live gespeeld wordt en filmpjes worden getoond die eerder in het dorp zijn opgenomen.

Populaire liedjes worden door onder andere Popkoor Afslag Nijeveen, kinderkoor De Welnootjes, muziekvereniging Euphonia en de gemeenteband ten gehore gebracht. Het projectkoor Kolderveen heeft een bijzondere rol in de kerk.

Na afloop is er een processie door het dorp waar ‘Het Kruis’ het middelpunt is en molen De Sterrenberg het einde van The Passion Nijeveen is.

Nieuw script voor Nijeveen

Speciaal voor deze uitvoering is een nieuw script geschreven door Fenneke Knol. Samen met Fenneke Wiepkema, Han en Petra Karsten vormt zij het regieteam. Ruth Pos en Johan Rodenhuis hebben de coördinatie over het muzikale gedeelte. Initiatiefnemers Bert Winters, Jan van de Vegt en Henk Huisman zien hun droom, die zo’n twee jaar geleden ontstond, in vervulling gaan en zorgen ervoor dat het organisatorisch klopt.

The Passion Nijeveen begint om 19.30 uur aan de Dorpsstraat 7 in Nijeveen. De toegang is gratis maar er staat wel een bus waar een vrijwillige bijdrage in kan worden gedaan. Voor mensen die minder goed ter been zijn of niet voor langere tijd kunnen staan, zijn er zitplaatsen aanwezig. Net als de landelijke The Passion is het een sta-evenement dat, exclusief de processie, zo’n anderhalf uur duurt. Parkeren kan op het naastgelegen evenemententerrein.