Noorderboog breidt uit met dagbegeleiding in de buurtkamer van Het Kerspel in Nijeveen. 'We merken dat de vraag naar deze vorm van ondersteuning toeneemt'

Dagbegeleiding biedt mensen een leuke en zinvolle invulling van de dag. Foto: Albert Brunsting

Noorderboog heeft het aanbod in de buurtkamer van Het Kerspel in Nijeveen uitgebreid. Hier wordt nu ook dagbegeleiding aangeboden.

Dagbegeleiding is een vorm van ondersteuning die zich richt op mensen met geheugenproblemen, met een lichamelijke beperking of ouderen met psychiatrische problemen. Op de dagbegeleiding is er ruimte voor gezelligheid en het leggen van sociale contacten. Ook worden mogelijkheden geboden om het geheugen te trainen, de conditie op peil te houden of vaardigheden te oefenen die belangrijk zijn voor de bezoekers. Dagbegeleiding draagt er in belangrijke mate aan bij dat mensen langer thuis kunnen wonen. Daarnaast heeft de mantelzorger dan de ruimte om even andere dingen te doen. Zo kan die nieuwe energie opdoen en goed voor zijn of haar naaste zorgen als hij of zij weer thuis is. Ook dat draagt er aan bij dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Uitbreiding

Op locatie Argusvlinder, die in het complex Oeverlanden in Meppel gehuisvest is, biedt Noorderboog al langer dagbegeleiding aan. Saskia Telkamp, leidinggevende zorg en dienstverlening: ‘We merken dat de vraag naar deze vorm van ondersteuning toeneemt en daarom breiden we dit uit naar Het Kerspel. Voor de inwoners van Nijeveen heeft dit als voordeel dat ze minder reistijd kwijt zijn en samen met dorpsgenoten de dagbegeleiding kunnen bezoeken.’

Iedere dinsdag en vrijdag is de buurtkamer geopend in Het Kerspel. In de buurtkamer is altijd een vaste welzijnscoördinator van Noorderboog aanwezig. De buurtkamer is vrij toegankelijk voor alle inwoners van Nijeveen en omstreken die graag met anderen een kopje koffie willen drinken, een leuke activiteit willen doen of gewoon zin hebben in wat aanspraak en gezelligheid. In de buurtkamer wordt straks tevens de dagbegeleiding aangeboden.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 21 november houdt Noorderboog van 14.30 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst over de dagbegeleiding in de grote zaal van Het Kerspel, Ds. Van Halsemastraat 12 in Nijeveen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Nieuws

menu