Noorderboog krijgt er tijdelijk 25 extra coronabanen bij dankzij een landelijke subsidieregeling

Het Anker aan de Reestlaan in Meppel. Foto: Daan Prest

Noorderboog grijpt de mogelijkheid aan om met hulp van de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg tijdelijk extra personeel in te schakelen. Er komen 25 extra coronabanen om de zorgmedewerkers tijdelijk te ondersteunen.

Om de zorg tijdelijk te ontlasten maakt de overheid met de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg bijna 3500 fulltime coronabanen mogelijk. Ook bij Noorderboog heeft corona veel van iedereen gevraagd.

Vanaf nu zet Noorderboog ongeveer 25 medewerkers extra in, die tijdelijk ondersteuning bieden aan de zorg en extra aandacht geven aan de cliënten. Zij worden tot 1 juli 2021 extra ingezet naast de bestaande diensten. De extra banen zijn gesubsidieerde banen, waar geen, of beperkte zorgscholing voor nodig is. Noorderboog zet de extra medewerkers in als gastvrouw/-heer, ondersteuner zorgmedewerker en welzijn assistent. Hun werkzaamheden bestaan onder andere uit: bezoek ontvangen, de huiskamer op orde houden, koffie of thee verzorgen, een praatje maken of een spelletje doen met de cliënt.

Win-win situatie

Niet alle 25 medewerkers hebben een zorgachtergrond. Dat vindt Noorderboog niet erg, want het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds is dit voor Noorderboog een mooie manier om tijdelijk extra personeel in te zetten. Anderzijds krijgen deze medewerkers de kans om te ontdekken of een baan in de zorg iets voor hen is en of zij zich hierin verder willen ontwikkelen. Dit ziet de zorgorganisatie dan weer als een mooie manier om de tekorten in de zorg aan te pakken.