Nummer 2 DOS’46 is voor altijd van Cas Steenbergen. Indrukwekkende herdenking in sporthal de Eendracht in Nijeveen

Herdenking van Cas Steenbergen voor aanvang van de wedstrijd. Foto: Herry Borrink

Shirtnummer 2 van DOS’46 zal voor altijd verbonden zijn aan Cas Steenbergen. De selectiespeler kwam op 15 augustus om het leven na een nachtelijk ongeval en aansluitend verblijf in het ziekenhuis. Cas werd slechts 23 jaar.

Zaterdag voor de eerste thuiswedstrijd van DOS’46 in het nieuwe Korfbal League-seizoen tegen Blauw-Wit werd Cas herdacht. Zijn shirt is ingelijst en werd getoond, een eerbetoon aan de altijd goedlachse speler en allemans vriend die Cas was. Niemand zal in de selectie van DOS’46 ooit nog onder nummer 2 spelen.

Onder toeziend oog van onder meer vader Luuk, moeder Albertine en zijn drie zussen Anique, Maaike en Lotte werd een fraaie fotogalerij getoond. De minuut stilte, in een anders zo kolkende Eendracht, was indrukwekkend.

Voorzitter Haralt Lucas nam het publiek nog even mee naar de unieke persoon die DOS’46 in Cas Steenbergen gaat missen. „In het veld was Cas een echte teamplayer. Hij kon enorm genieten van een zelf gescoord doelpunt, maar misschien wel meer van een mooie assist. Hij was de absolute sfeermaker in de groep. Cas was iemand die altijd zichzelf bleef, zijn eigen koers voer en zeker ook zijn eigen mening had, waarbij hij zich niet zo snel liet leiden door anderen. Cas was een rots in de branding. We gaan zijn weergaloze humor, zijn inzet en winnaarsmentaliteit ontzettend missen.”

Nieuws

menu