Oekraïense vluchtelingen opgeschrikt door sirenes en alarm. Brandweer rukt massaal uit voor brandlucht in oude ziekenhuis in Meppel

De brandweer betreedt het oude ziekenhuis op zoek naar de oorzaak van de brandlucht. Foto: persbureau Meter

De brandweer van Meppel is massaal uitgerukt voor een brandmelding in het oude ziekenhuis aan de Hoogeveenseweg in Meppel. In het oude deel aan de kant Hoogeveenseweg is een brandlucht waargenomen. Dat is niet het deel waar de Oekraïners zitten.

Brandweerlieden en politie overleggen bij de hoofdingang. Alles is rustig en er is geen hectiek. De brandweer gaat het hele pand doorzoeken, ze weten niet precies waar de brandlucht vandaan komt. Mogelijk is er sprake van een kortsluiting in de kelder onder de ambulancepost.

Vanwege de verkenning van het grote pand, en het feit dat er ook Oekraïnse vluchtelingen in het oude ziekenhuis worden opgevangen is er opgeschaald naar middelbrand. Er kwamen de waterwagens van Ruinerwold en Havelte en de tankautospuit van Ruinerwold ter plaatse.

„Dit is toch triest”, zegt een van de brandweermannen tegen een verslaggever ter plaatse. „Dan zijn die mensen net twee dagen hier en dan worden ze opgeschrikt door lawaai van sirenes.” Ontruiming van het gebouw waar de Oekraïnse vluchtelingen worden gehuisvest was niet nodig.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een tl-balk in de kelder onder het oude ziekenhuis die doorgebrand was.

Nieuws

menu