Ondernemende leerlingen en studenten maken kans om hun droom waar te maken. Inschrijving Business4Students geopend

Max Voorberg van Klixs was vorig jaar de winnaar van Business4Students.

Max Voorberg van Klixs was vorig jaar de winnaar van Business4Students. Aangeleverde foto

Leerlingen en studenten die een opleiding volgen bij RSG Stad & Esch, CSG Dingstede, Drenthe College, Terra, Deltion College, Windesheim, Viaa en NHL Stenden kunnen meedoen aan Business4students. De student met de beste pitch voor een innovatief en ondernemend idee maakt kans op een prijs ter waarde van 500 euro.

Business4students vindt plaats op donderdag 16 november tijdens het jubileumfeest van Regiocampus 10 jaar. Business4Students is een initiatief van de Regiocampus met als missie: „leren ondernemen en ondernemend leren”. Het doel is om studenten en ondernemers in de regio met elkaar te verbinden en jong ondernemerschap te stimuleren.

Programma en winnaar

In het najaar van 2023 begint het programma voor de leerlingen en studenten met twee masterclasses, waar de pitchers gelijk aan de slag gaan met het maken van een eigen business- en marketingplan. Ook is er tijdens deze masterclasses een pitchtraining, zodat de pitchers goed voorbereid het evenement ingaan.

Donderdag 16 november is het dan zover: het Business4Students event. Hier pitchen de geselecteerde studenten hun innovatieve idee voor een panel van ervaren ondernemers uit de regio. De studenten kunnen deze ondernemer als coach winnen, die hen gaat ondersteunen en begeleiden om het ondernemende idee tot een succes te maken. Daarnaast is er ook een hoofdprijs voor de student met het beste innovatieve idee, deze student wint een cheque ter waarde van 500 euro. Daarnaast kan door een aantal studenten een half jaar studentstarterbegeleiding gewonnen worden, aangeboden door Ik ben Drents ondernemer.

Max Voorberg | Klixs

Max was vorig jaar de winnaar van Business4Students. Hij pitchte met zijn bedrijf Klixs hoe hij augmented reality in wil zetten en op welke manier dit bij kan dragen aan scholing en duurzaamheid. „Vorig jaar won ik de pitchwedstrijd van Business4Students. Het idee dat ik moest gaan pitchen voor een jury en een zaal vol mensen, heeft de ontwikkeling van mijn concept in een stroomversnelling gezet. Nadat ik had gewonnen ontplofte mijn LinkedIn en heb ik veel nieuwe connecties gemaakt. Bovendien kreeg ik een ervaren en succesvolle ondernemer als coach, die mij hielp om het idee verder uit te werken. Kortom een onvergetelijke ervaring.” verteld Max Voorberg, Klixs.

Aanmelden

Wil jij ook je ondernemende idee ten toon spreiden? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor Business4Students. Dit kan door gebruik te maken van het aanmeldformulier op de website van de Regiocampus. Kijk snel op www.regiocampus.nl .