Ondernemer Ronald van der Togt wint met compagnon prijs van 175.000 euro. 'Iedere medewerker wordt online-marketeer'

Ronald van der Togt (rechts) en Maikel Rondon. Aangeleverde foto

Ondernemer Ronald van der Togt van het Meppeler bedrijf Expertision won onlangs een belangrijke prijs van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het betreft een geldbedrag van 175.000 euro. Van der Togt, woonachtig in De Wolden, won de prijs in een wedstrijd van het Rijk: MKB!dee. De ministeries waren op zoek naar vernieuwende ideeën voor de vraag: ‘Hoe komt een bedrijf aan goede mensen? En hoe zorg je er als organisatie voor dat medewerkers hun kennis en vaardigheden op peil houden?’ Samen met zijn compagnon, Maikel Rondon, bedacht hij het project ‘Digitalisering in beweging’. Het geldbedrag is bedoeld om het project daadwerkelijk op te zetten en ten uitvoer te brengen.

De ministeries brengen met de website MKBideenetwerk.nl initiatieven onder de aandacht. Via die site worden vernieuwende oplossingen gedeeld. Zo ook de oplossing die de ondernemers Ronald van der Togt en Maikel Rondon samen inbrachten.

Digitalisering in beweging

Ronald: „Voldoende deskundig en bekwaam personeel is goud waard voor iedere onderneming. Daar speelt ons idee op in. Ons project heet ‘Digitalisering in beweging’. In het kort voorziet ons plan in de behoefte van ondernemers om alle medewerkers in bedrijven actief te betrekken bij online-marketing. Traditioneel houdt een marketingmedewerker of marketingafdeling zich bezig met pr, communicatie en marketing. De andere medewerkers zijn niet betrokken bij marketing. Met ons project willen we hier verandering in brengen. Dit betekent heel concreet dat alle medewerkers van een bedrijf met online-marketing aan de gang gaan. Iedereen kan bijdragen.”

Iedere medewerker wordt online-marketeer

Via een leerboek en een online-leeromgeving leren medewerkers de ins en outs van online-marketing. Ook gebruiken de medewerkers een speciaal marketingplatform waarin zij berichten op verschillende social mediakanalen plaatsen. Tijdens het leren ontvangen ze gerichte tips. Ze brengen direct in de praktijk wat ze hebben geleerd. De deelnemers ontvangen na afronding van de leermodules een certificaat. Ronald: „Met eenvoudige rapportages via een website en app zien alle medewerkers de vorderingen. Iedereen kan zich ook voorstellen wat het met de bekendheid van een bedrijf doet, als een grote groep medewerkers elke dag berichten de wereld in sturen.”

Fitnessbranche

Ronald van der Togt en Maikel Rondon richten zich met hun project als eerste op de fitnessbranche. Hier zijn meerdere redenen voor. De processen in sportscholen zijn redelijk vergelijkbaar, de fitnessbranche is hard getroffen door corona, veel fitnessclubs willen actiever zijn met online-marketting en beiden ondernemers hebben een netwerk in deze branche.

Ronald: „Twee fitnessondernemers stapten enthousiast in ons project. Zij kennen hun branche door en door. Daarmee zijn zij met hun medewerkers belangrijke adviseurs. We leggen een stevige basis met dit project in de fitnessbranche. Daarna gaan we door met andere werkvelden, zoals retail, zakelijke dienstverlening, zorg en onderwijs.”

Start eerste kwartaal 2022

In de voorwaarden die zijn gekoppeld aan de gewonnen geldprijs staat, dat het ontwikkelde product uiterlijk eind 2022 beschikbaar moet zijn. Zo lang denkt Ronald van der Togt niet nodig te hebben. „We werken er hard aan en het gaat nu ook snel. We verwachten ons project ‘Digitalisering in beweging’ in het eerste kwartaal van 2022 in de markt te zetten. We werken aan een businessmodel waarin gebruikers een vast bedrag per maand betalen.”

Expertision

Voor Ronald en Maikel komt het project niet uit de lucht vallen. Beide ondernemers houden zich bezig met vraagstukken over digitalisering en online-marketing. Maikel Rondon is werkzaam geweest voor onder meer Reebok en Fit20. Ronald van der Togt is vanuit zijn bedrijf Expertision.

Nieuws

Meest gelezen