Winkeliers uit de Woldstraat in Meppel verrassen hun oudste collega: Riender Hoolsema (95). Ook de burgemeester kwam langs bij de bijzondere en actieve eigenaar van Stomerij Hoolsema

Hoolsema (r) denkt nog lang niet aan stoppen met werken. Foto: Daan Prest

Riender Hoolsema van Stomerij Hoolsema in Meppel is vanmiddag vanwege zijn 95ste verjaardag verrast door zijn mede-winkeliers in de Woldstraat. Tevens bracht burgemeester Richard Korteland een bezoekje om de kleurrijke ondernemer te feliciteren.

Op 13 augustus werd hij 95 jaar. De verrassingen bewaarde de buurt tot vandaag. „Ik ben totaal overvallen, ik wist er niets van”, aldus een lachende Hoolsema.

Riender Hoolsema behoort met zijn 95 jaar tot een van de oudste ondernemers van Nederland. Al sinds 1959 voert hij zijn werkzaamheden zelfstandig uit in de Woldstraat. Ook woont hij in hetzelfde pand. Hoolsema staat bekend om zijn goede contact met de klanten en de vrolijke praatjes die hij maakt met voorbijgangers.

Stoppen is geen optie

Vlak voordat hij met pensioen ging, overleed zijn vrouw. Hij besloot door te gaan met de stomerij en zolang zijn gezondheid het toelaat, is hij niet van plan de deur te sluiten. „De klanten bleven komen. De winkel dicht doen is geen optie. Nee, ik voel me niet bijzonder. Een dag is een dag. Ik denk niet aan gister, ik denk niet aan morgen.”

Nieuws

Meest gelezen