Onderwijs Meppel treedt naar buiten met promotiefilm ‘Gelukkig leer jij in Meppel!’. 'Je bent geen nummertje en je wordt hier nog écht gezien'

Gelukkig Leer jij in Meppel Eigen foto

Onderwijs Meppel treedt gezamenlijk naar buiten met een promotiefilm ‘Gelukkig leer jij in Meppel!’, die samen met Meppel Diep Geluk en de gemeente Meppel tot stand kwam.

De film laat zien wat Meppel op het gebied van onderwijs allemaal te bieden heeft. Een virtuele scholier leidt de kijker rond in Meppel en laat zien dat je van kinderdagopvang tot aan MBO en HBO de complete leerlijn in Meppel kunt volgen.

Voor elk type gezin en kind zijn scholen die aansluiten bij de verschillende behoeftes. Scholen worden gekozen op basis van een godsdienst, pedagogische of levensovertuiging. Maar natuurlijk ook voor kinderen die extra ondersteuning of uitdaging nodig hebben. In Meppel wordt er aan elk kind gedacht.

„De basisscholen en buitenschoolse opvang in Meppel kennen bovendien geen lange wachtlijsten. Op het gebied van het voortgezet onderwijs en vervolgstudies heb je in Meppel ook een ruime keuze! Dat is behoorlijk uniek voor een gemeente als Meppel. Voor goed onderwijs hoef je daarom ook niet uit te wijken naar grotere steden”, zegt Peter de Visser bestuurder van Stad & Esch en CSG Dingstede.

Trots

„We mogen trots zijn op ons onderwijs”, haakt Marieke Navarro, voorzitter van Merk Meppel daar op in. „Vanuit Merk Meppel proberen we de verschillende sectoren in de gemeente te versterken door ze bij elkaar te brengen en te stimuleren om hun positionering te verstevigen. Veel mensen weten eigenlijk helemaal niet wat er in onze eigen gemeente allemaal mogelijk is op het gebied van onderwijs.”

Met de film wordt de positionering van het onderwijs steviger neergezet. In een brainstormsessie voorafgaand aan de opnames kwam naar voren dat studenten en scholieren het belangrijk vinden dat de scholen in Meppel alles bieden maar toch niet te groot zijn. „De scholen in Meppel zijn geen leerfabrieken. Je bent geen nummertje en je wordt hier nog écht gezien’, vindt een scholier. De goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer is voor studenten van buiten Meppel belangrijk.

De film is te zien op ontdekmeppel.nl

Nieuws

menu