Ongeveer 700 gezinnen ontvangen hulp van De Arme Kant van Meppel

Kerstdiner in De Samenstroom in Meppel.

Kerstdiner in De Samenstroom in Meppel. Foto: Wilbert Bijzitter

Het bestuur van de stichting Arme Kant van Meppel kijkt met tevredenheid terug op 2022. Bij de stichting zijn ruim 700 gezinnen ingeschreven en deze werden op verschillende manieren ondersteund.

Zo zijn er vorig jaar naast de ruimer opgezette kerstactie goedkopere kaartjes verstrekt voor het zwembad en het klimpark Hesselingen, maar ook voor Ogterop en het Drukkerijmuseum.

Verder kon in het najaar het Attractiepark Slagharen tegen een gereduceerde prijs bezocht worden. Bovendien zijn 25 gezinnen in staat gesteld aldaar een weekend te genieten van een korte vakantie.

Aparte vermelding verdient de door vrijwilligers uit het onderwijs gegeven (gratis) huiswerkbegeleiding aan kinderen van de basisscholen in de Haveltermade.

Zoals altijd werd het jaar afgesloten met de kerstactie. Dankzij giften van het Waarborgfonds en de Rotary IJhorst-Staphorst kon de feitelijk reeds reguliere cadeaubon van 35 euro voor de supermarkten gecombineerd worden met de Meppelpas van 15 euro van de Meppeler Handelsvereniging. Zo sneed het mes aan twee kanten: ondersteuning van de minima én van het midden- en kleinbedrijf.

En dan was er nog het Kerstdiner („Meppel Eet Samen”) in de Samenstroom, verzorgd door de Lionsclub Meppel-Reestdal in samenwerking met de Arme Kant en de MensA.

En ook dit jaar staan al deze activiteiten weer op het programma.

De stichting maakt daarbij ruim 60.000 euro kosten maar wordt bij dit alles gesteund door particulieren, instellingen, fondsen en serviceclubs.