Onrust onder bewoners Voorstraat in Meppel. Gemeente wil halve straat aanwijzen als gebied voor prostitutiebedrijven. 'We gaan voor dit plan liggen'

Onrust onder de bewoners van de Voorstraat, Soembastraat en Lombokstraat in Meppel. De gemeente is voornemens om de helft van de Voorstraat aan te wijzen als gebied waar prostitutiebedrijven worden toegestaan.

Bewoners van de Voorstraat komen in actie. Ze zijn tegen de plannen van de gemeente om de halve straat aan te wijzen als gebied waar prostitutiebedrijven zich mogen vestigen.

Bewoners van de Voorstraat komen in actie. Ze zijn tegen de plannen van de gemeente om de halve straat aan te wijzen als gebied waar prostitutiebedrijven zich mogen vestigen. Foto: NDC Mediagroep / Stefan Klomp

Op straat spelen kinderen met elkaar. Ze voetballen, stampen door de regenplassen of rennen achter elkaar aan. De ouders en andere inwoners verzamelen zich in de smalle straat in de Indische buurt. „Zoveel reuring hebben we volgens mij nog nooit gehad in de straat”, grapt Arjen van der Meulen, een van de inwoners.