Ons Erf Boshoven houdt informatieavond over te bouwen woningen in CPO-wijk in Meppel. 'Deze plek is voor starters, gezinnen en ouderen'

In een deel van Nieuwveense Landen wordt een CPO-wijk ontwikkeld.

In een deel van Nieuwveense Landen wordt een CPO-wijk ontwikkeld. Foto: Willem Braam

Invloed hebben op het ontwerp van jouw nieuwe woning, besluiten nemen over de indeling van je kavel en meedenken over de inrichting van jouw nieuwe woonwijk. Delen van Nieuwveense Landen in Meppel worden ingericht volgens de ontwikkelvorm Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Een van de CPO-groepen die in Boshoven, deelgebied van Nieuwveense Landen, gaat bouwen, is Ons Erf Boshoven. Toekomstige bouwers worden begeleid door Meppelers Gerard ter Braake en Bert Pathuis. Zij willen twaalf generatiebestendige woningen creëren. „Ons Erf Boshoven moet levensloopbestendige wijk met een sociaal karakter zijn waar plek is voor starters, gezinnen en ouderen. Het is ons doel een diverse wijk te vormen met huizen die voor verschillende generaties geschikt zijn. We gaan niet alleen voor samen bouwen, maar ook voor gezamenlijk leven.”

De procesbegeleiders houden 20 april een informatieavond. „We staan nog aan het begin van het project en zijn nog op zoek naar potentiële bouwers.” De bijeenkomst start om 19.30 uur en wordt gehouden bij Studio 2 aan de Steenwijkerstraatweg in Meppel. Aanmelden kan via de website van Ons Erf Boshoven.