Onthulling bouwbord markeert start bouw 75 sociale huurwoningen op mulo-locatie Meppel

De onthulling van het bord met van links naar rechts: manager vastgoed bij Actium Rob Hoogeveen, Nijhuis Noord directeur Albert Jan de Ruiter en wethouder Robin van Ulzen. Aangeleverde foto

Op het terrein van de voormalige mulo in Meppel, dat jarenlang braak lag, bouwt Nijhuis Bouw 75 sociale huurwoningen. Vrijdag werd met het onthullen van het bouwbord door de betrokken partijen de start ingeluid.

Nijhuis Bouw voert het project uit in samenwerking met de gemeente Meppel en woningbouwcoöperatie Actium. In totaal komen er drie bouwblokken die goed zijn voor 75 appartementen van 70m2 en is er ruimte voor 90 parkeerplekken op de binnenplaats. De woningen zijn gelijkvloers en daarmee interessant voor senioren en starters die in aanmerking komen voor sociale huur.

Van Manen en Zwart architecten hebben balkons uitgedacht die deels op de straatkant en deels op het binnenhof uitkomen. Dit zorgt voor variatie in het uiterlijk en op deze manier wordt de zonkant optimaal benut. Er is ook nagedacht over afwisseling in de gevels door kleurschakering aan te brengen in de stenen. Zo krijgen de blokken een unieke karakter.

Dankzij open bestrating kan het regenwater geabsorbeerd worden. Er komen extra zonnepanelen op de daken en er is een bomenplan gemaakt, zodat er genoeg schaduwplekken aanwezig zullen zijn op het terrein.

Nieuws

menu