Ontmoetingsplek voor mensen met zelfde idealen. Paul Veld wil met stadswerkplaats in Meppel 'iets teruggeven aan maatschappij'

In de loods staan twee tafeltennistafels, wat stapels pallets, statafels met krukken, grote ijzeren stellingen met dozen en een container voor oud papier. Zo’n opslagruimte zonder bestemming. Maar voor deze plek geldt: schijn bedriegt, want achter de schermen wordt volop gewerkt aan het lot dat deze loods aan de Zomerdijk 9E is toebedeeld.

Paul Veld in de locatie voor de stadswerkplaats. Het initiatief gaat niet door.

Paul Veld in de locatie voor de stadswerkplaats. Het initiatief gaat niet door. Smits creatieve teksten

„Ik schat in dat er ruimte is voor zo’n tien à vijftien units. Maar misschien is dat wel veel te ambitieus. Of juist veel te klein gedacht.” Paul Veld zwaait met zijn armen als hij vertelt waar hij de mogelijkheid ziet voor een „lasclubje, een houthoekje en een tweede verdieping.” Ook heeft hij goed voor ogen wíe hij binnen gaat laten. „Geen solisten, mensen moeten hier in verbinding staan met elkaar. Deelnemers committeren zich daaraan en we zullen hen daaraan houden. Anders kunnen ze beter naar een bedrijfsverzamelplaats gaan.”

‘De stadswerkplaats wordt een verbindingsplaats’

Nieuws

menu