Ook het Boemeltje in Meppel doet aan Modderdag

Ook bij het Boemeltje maken ze buiten plezier. Foto: Aangeleverde foto

Veel kinderen beleefden woensdag en donderdag pret tijdens de tiende aflevering van Modderdag. Zo ook bij het Boemeltje van Cosis in Meppel.

Modderdag is een initiatief van IVN Natuureducatie en moet een antwoord zijn op het gegeven dat kinderen steeds minder buiten spelen. De aantrekkingskracht van iPads, spelcomputers en mobieltjes is vaak groter dan de verleidingen van het naar buiten gaan. Modderdag is voor scholen, en kinderdagcentra om kinderen (opnieuw) kennis te laten maken met het genot van buiten spelen met zand en water en het opzettelijk ‘vies’ worden.

De kinderen van het Boemeltje van Cosis bleven niet achter. De kinderen hebben allemaal een verstandelijke of meervoudige beperking, maar voor deze doelgroep geldt evenzeer dat lekker buitenspelen met de natuurlijke elementen een geweldige beleving is.

Begeleiders hadden donderdag buiten de locatie een groot bad geplaatst vol met zand en water. Het was een groot succes. Natuurlijk was het extra fijn dat het donderdag boven de 30 graden was, al merkte een van de genietende begeleiders op: „Als het 15 graden was geweest, hadden we minstens zoveel plezier gehad.”

Nieuws

menu