Organisten nemen met concert afscheid van het Klop-orgel in Het Erfdeel in Meppel

De organisten Fenna van der Weide, Albert Hoekerswever en Gert Kiewiet werden bedankt voor hun bijdrage en ontvingen een boeket bloemen.  Aangeleverde foto

De zaal van de Oecumenische gemeente in Het Erfdeel zat zaterdagmiddag 18 december vol belangstellenden die genoten van het afscheidsconcert dat gespeeld werd op het Klop-orgel. De kerkzaal was volgens de coronaregels ingericht met plaatsen op 1,5 meter afstand van elkaar.

Het Erfdeel sluit op 31 december de deuren. Daarom besloten een aantal organisten om een afscheidsconcert te organiseren. Het leverde een prachtig eerbetoon aan het orgel en zeker ook aan de organisten.

Alle registers werden open getrokken en de organisten verrasten het publiek met een grote variatie aan muziek van onder anderen J.S. Bach, J.G. Walther, John James, Claude Balbastre, Anton Diabelli en Michaël Schutz. De middag werd afgesloten met een samenzang.

De organisten Fenna van der Weide, Albert Hoekerswever en Gert Kiewiet werden bedankt voor hun bijdrage en ontvingen een boeket bloemen.

Vanaf 1 januari gaan de deuren open van de Nieuwe Oecumenische Gemeente te Meppel. Dan worden de gemeenteleden ontvangen in de Do-Re kerk aan de Vledderstraat 30 en dan zullen de organisten het orgel aldaar bespelen.

Het concert is nog terug te kijken op het YouTube kanaal van Het Erfdeel:

Nieuws

Meest gelezen