Oud-Meppeler Kees Toering (en nieuwe columnist) bedacht de Top 2000: 'Muziek is een onderdeel van mijn bestaan. Ik kan niet zonder'

Hij bedacht de Top 2000, het radiospektakel dat het ene jaar op muzikale wijze in het volgende laat overvloeien. Zijn liefde voor muziek deed Kees Toering (67) op als opgroeiende tiener in Meppel en Staphorst. Met ingang van deze week verzorgt hij tweewekelijks een rubriek in deze krant, waarin liedjes uit de Top 2000 en zijn jeugdherinneringen uit Meppel en wijde omgeving samenkomen. „Zoals Matthijs van Nieuwkerk dat zegt in de tv-uitzendingen van de Top 2000: Het zijn petites histoires, kleine verhaaltjes.”

De kerkdeuren in hartje Meppel fungeerden vroeger als doel tijdens het voetballen.

De kerkdeuren in hartje Meppel fungeerden vroeger als doel tijdens het voetballen. Foto: Rene Wiegmink

Hoewel hij al tientallen jaren in Naarden woont, kun je Kees Toering gerust een jongen van de streek noemen. Hij werd geboren in Wanneperveen en groeide op in Meppel en Staphorst. Een jeugd die een vruchtbare bodem bood voor tal van jeugdherinneringen. Aan het huttenbouwen aan de Grote Oever bijvoorbeeld, destijds nog een woestenij. Aan legendarische koffiebars als De Trechter aan de Heerengracht. En aan de trips naar plaatsen als Zwartsluis, om bands als Cuby + Blizzards live te zien spelen.

Warenhuis in Wanneperveen

Nieuws

menu