Ouders van kwetsbare jongeren boos over verhuisplannen Cosis. 'Het kan hen mentaal een terugval bezorgen'

De aangekondigde verhuizingen van twee groepen cliënten van Cosis in Meppel zijn niet bij iedereen goed gevallen. Moeders van jongvolwassenen van de ATC-groep aan de Reestlaan in Meppel hebben brieven gezonden naar de gemeente en naar Cosis. Daarin uiten ze ernstige bezwaren en tonen zij zich uiterst strijdbaar. ‘De directie van Cosis trekt de strop van mijn zoon aan. Dat pik ik niet!’, aldus een boze moeder.

Het ATC aan de Reestlaan is een trainingslocatie waar jongeren vanaf 18 jaar tot ongeveer 30 jaar kunnen trainen met als doel zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen.

Het ATC aan de Reestlaan is een trainingslocatie waar jongeren vanaf 18 jaar tot ongeveer 30 jaar kunnen trainen met als doel zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen. Foto: Google maps

De ouders of verwanten van de 24 kwetsbare jongeren die wonen in het ATC (Appartementen Training Centrum) ontvingen zaterdag een brief van Cosis. Daarin worden zij op de hoogte gesteld van een verhuizing van de jongeren naar tijdelijke woonunits die geplaatst worden aan de Bremenbergweg, naast de biomassacentrale, in Meppel.

Nieuws

menu