'Pas op voor natte verf'. Schilder Zhongnai werkt deze zomer live in Stedelijk Museum Meppel

Het werk I belong to my studio van schilder Zhongnai.

De hele zomer werkt schilder Zhongnai uit Meppel tijdens openingsuren in de zaal voor wisselexposities in Stedelijk Museum Meppel.

Als het museum gesloten is werkt hij in zijn studio elders in Meppel, waar hij tijdens de expositieperiode op de donderdagen bezoekers ontvangt.

Op exposities worden meestal recent gemaakte kunstwerken getoond. Het resultaat van nieuwe ontwikkelingen, inzichten, verfijning en nog meer uren oefening. Of de kunstenaar breekt juist met deze carrière opbouw.

Totale ommekeer

Zhongnai is bekend als lid van de kunstenaarsgroep ‘Take 5’, die de afgelopen tien jaar veel in de regio geëxposeerd heeft.

Zhongnai werkte een tijd in China en juist op dat moment gingen wereldwijd de grenzen dicht om de oplaaiende pandemie een halt toe te roepen. Pas na een jaar lukte het hem weer naar Meppel te komen. Hij heeft hierop gereageerd door te breken met zijn traditionele manier van schilderen en wil zijn eigen beleving van, en visie op kunst vorm geven.

De kunstwerken die in het museum te zien zijn, kunnen door de kunstenaar vervangen worden als hij tot nieuwe inzichten komt gedurende de expositie. Het publiek is uitgenodigd dit mee te maken. Er is allerhande informatie beschikbaar. Naast de gebruikelijke zaaltekst is er een verdiepend artikel te lezen in de Kunstkrant. Ook Zhongnai zelf staat bezoekers graag te woord. ‘Pas op voor natte verf!’.

Zhongnai is aan het werk van 17 juni tot 25 september op vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op donderdagen van 14.00 tot 17.00 uur. De studio van Zhongnai is te vinden aan de Industrieweg 5 in Meppel.

Nieuws

Meest gelezen

menu