Platform ‘Meppel Deelt’ gelanceerd. Spullen delen met anderen is sociaal en duurzaam

Voor een duurzame wereld is het beter om alles te delen.

Voor een duurzame wereld is het beter om alles te delen. Aanleverde foto

Gemeente Meppel, Natuur en Milieufederatie Drenthe, Welzijn MensenWerk en Meppelvoorelkaar hebben dinsdag het deelplatform ‘Meppel Deelt’ gelanceerd.

Onder het motto ‘verduursamen’ willen de genoemde organisaties inwoners motiveren om samen spullen te delen. Spullen staan namelijk op de eerste plaats als het gaat om milieubelasting van het dagelijkse leven. Inwoners van de gemeente Meppel kunnen op het platform ‘Meppel Deelt’ terecht voor informatie, inspiratie en ondersteuning, om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Meppel werkt op diverse terreinen aan het verduurzamen van de gemeente, zoals door afval goed te scheiden, door schone energie op te wekken en door de omgeving te vergroenen. Met Meppel Deelt wil de gemeente er voor zorgen dat de inwoners samen minder spullen nodig hebben.

Goed voor milieu en portemonnee

‘Veel van ons hebben namelijk ontzettend veel spullen. En vaak zijn dat spullen die we maar een paar keer per jaar gebruiken. Denk aan gereedschap, speelgoed, boeken of spelletjes. Door deze spullen te delen met familie, vrienden of buren hoef je minder vaak nieuwe spullen te kopen. Dat draagt bij aan een duurzamere omgeving én is ook nog eens goed voor de portemonnee’, schrijven de organisaties in een persbericht. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.

Het aanbod op het platform is divers. Daarbij kan gedacht worden aan een deelmoestuin, een deelauto of een gedeelde gereedschapsschuur. Op dit platform vinden inwoners alles wat ze nodig hebben om een start te maken. Ook is er een online deelschuur voor iedereen die wil experimenteren met delen en ruilen met buren.

Het platform ‘Meppel Deelt’ bekijk je hier