Poetin volgens Geert Mak de nieuwe Stalin

De overeenkomsten in het karakter van de vroegere Sovjet-dictator Jozef Stalin en de Russische president Vladimir Poetin zijn onmiskenbaar. Dit verklaarde schrijver Geert Mak dinsdagavond tijdens een bijeenkomst van het Schrijversfestival voor Steenwijk en omgeving in de Eleq-zaal van De Meenthe. Hij had er over geschreven, in 2004, in zijn uit twee delen bestaande reisboek In Europa.

Geert Mak belichtte tijdens het Schrijversfestival in De Meenthe de gevolgen van de oorlog in Oekraïne: ,,Poetin moet verliezen!??

Geert Mak belichtte tijdens het Schrijversfestival in De Meenthe de gevolgen van de oorlog in Oekraïne: ,,Poetin moet verliezen!?? Foto: Aangeleverde foto

Voor Stalin was massamoord een revolutionair middel om zijn ideale Sovjetstaat op te bouwen. „Heel zijn doen en laten werd beheerst door een ijzeren logica: als je eenmaal a gezegd hebt, dan moeten b en c volgen, wat ook de menselijke kosten zijn.” In dit opzicht is Poetin de nieuwe Stalin, oordeelde Geert Mak voor 150 bezoekers.

Oorlogsmisdaden

Nieuws

menu