Politiekids prikken Meppel schoon

Politiekids op pad geweest in de wijk Haveltermade. Aangeleverde foto

De politiekids gingen woensdag 12 januari op pad in de wijk Haveltermade in Meppel. De kinderen trokken samen met de politie en handhaving door de wijk. Gewapend met vuilniszakken en afvalprikkers werd gespeurd naar afval om op te ruimen; en er werd behoorlijk wat gevonden.

Van plastic zakken tot colablikjes, alles kwam voorbij. In een uur tijd werd een groot deel van Haveltermade schoon geprikt en is Meppel weer een stukje schoner geworden.

Het was één van de laatste lessen die de politiekids gevolgd hebben. In drie maanden tijd zijn ze klaargestoomd tot échte politiekids. Alleen nog een examen te gaan en dan is Meppel negen politiekids rijker.

Het project politiekids is begonnen in september en is een samenwerking tussen Meppel Actief, Politie Meppel, Weerbaar Meppel en het Jongerenwerk. Elke week komen de kinderen enthousiast binnen, in afwachting wat ze die week weer mogen doen. Ze gaan bijvoorbeeld met de politie op pad, krijgen weerbaarheidstraining, sporttraining en les in samenwerken. Junior-Jongerenwerker Jeanine Troost is elke week aanwezig tijdens de lessen en zorgt voor ondersteuning en begeleiding voor de kinderen waar dat nodig is.

Nieuws

Meest gelezen