Pop-up tapasrestaurant Dal Nulla begint aan Kerkplein in Meppel: 'Zonde om in de zomer het pand te verbouwen'

„Nee, geen tapas. Antipasti. Allemaal Italiaanse hapjes en gerechten.” Restaurant Sardinia in Meppel begint een pop-up restaurant aan het Kerkplein: Dal Nulla.

Vanaf vrijdag staat het team van Dal Nulla klaar om gasten te serveren.

Vanaf vrijdag staat het team van Dal Nulla klaar om gasten te serveren. Foto: Daan Prest

Bedrijfsleider Edwin Brugma bekent dat het eigenlijk om tapas gaat. „Zo zullen de meeste mensen het wel kennen.”

In het leegstaande pand naast Ristorante Sardinia opent vrijdag Dal Nulla. Dat is Italiaans voor uit het niets. „En dat is het eigenlijk ook”, zegt Brugma. Dal Nulla staat volledig los van Sardinia, behalve dan dat het uit de koker komt van dit restaurant. In Dal Nulla staat een heel ander team klaar, een andere kok en een andere bedrijfsleiding. Het gaat dan ook om twee gescheiden terrassen.

Nieuw concept

Het pand, waar eerder restaurant The Peppermill en later El Milagro zat, staat al een tijd leeg. „Zonde”, aldus Brugma. En eigenlijk denkt het team al een jaar of drie na over een nieuw concept. „Hoe groot is de kans dat het pand naast je te koop komt te staan. Niet zo groot.” Nu het leeg stond, is de kans gegrepen en werd het pand gehuurd.

Tot aan eind september, begin oktober, komt Dal Nulla erin. Daarna staat er een grote verbouwing op het programma om het nieuwe concept uit te werken. Veel wil Brugma er nog niet over loslaten. „Er komen in het pand posters aan de wanden te hangen waarop de plannen te zien zijn. Zo kunnen de bezoekers stapje voor stapje zien wat we gaan doen.” De verbouwing van het pand van Dal Nulla vindt dan plaats vanaf oktober. „Het is zonde om in de zomer dicht te gaan en de steigers op het plein te hebben staan.”

Traditionele huisgemaakte Italiaanse hapjes

Antipasti en zomerse cocktails moeten het gaan doen voor Dal Nulla. „Lekker voor bij de borrel. En als je drie gerechtjes neemt, staat het gelijk aan een hoofdgerecht. Het gaat in ieder geval om traditionele huisgemaakte Italiaanse hapjes.”

Brugma heeft er zin in. „Het wordt een feestje. En het is mooi voor het Kerkplein dat alle terrassen weer bezet zijn.” Dal Nulla is van donderdag tot en met zondag open. „We zijn langer open dan Sardinia, dat echt een restaurant is. Hier kan je daarna lekker nog even borrelen.” Dal Nulla is tot en met 01.00 uur open, en is gevestigd aan Kerkplein 6. De eerste reserveringen stromen al binnen, zegt Brugma. Dal Nulla doet niet aan afhalen en bezorging.