Prinsengracht in Meppel feestelijk heropend. Vrijdagmiddag weer open voor verkeer

Eigenaren Jenny en Joan Westerhof van restaurant De Tipbrug en wethouder Robin van Ulzen (rechts). Foto: Daan Prest

Onder belangstelling van omwonenden en lokale ondernemers is woensdagmiddag - onder het genot van een glas champagne - de heropening van de vernieuwde Prinsengracht in Meppel gevierd. Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur is de weg weer volledig open voor verkeer.

Een van de belangrijkste verkeersaders richting de binnenstad was drie maanden lang niet begaanbaar. In die periode is het complete straatwerk vernieuwd. Oude bomen zijn gekapt. Sommige waren ziek, anderen veroorzaakten veel worteldruk waardoor de stoeptegels omhoog gedrukt werden. Voor de nog aan te leggen bomen zijn speciale groeivakken geplaatst.

Tevreden

Daarnaast heeft de Prinsengracht diverse extra groenvakken, een duidelijke plek voor de stalling van fietsen, een halte voor de stadsbus en extra parkeervakken gekregen. Ondernemers lieten eerder al weten tevreden te zijn met de plannen voor de herinrichting van de straat. Eigenaren Jenny en Joan Westerhof van restaurant De Tipbrug zijn maar wat blij met de herinrichting: „Wij zijn vooral tevreden over het trottoir voor het restaurant, wat voorheen nogal ongelijk was. Nu liggen de stenen hoger, waardoor mensen in een rolstoel of met een rollator beter ons restaurant in kunnen komen. Geweldig toch?”, zegt het echtpaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu