Pronken met hoedjes op kindcentrum het Kompas in Meppel. 'Alles kan én mag'

Meppel Kindcentrum Het Kompas heeft hoedjesdag ivm prinsjesdag.

Meppel Kindcentrum Het Kompas heeft hoedjesdag ivm prinsjesdag. Foto: Wilbert Bijzitter

Prinsjesdag en hoedjes, die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kindcentrum het Kompas aan de Zuiderlaan in Meppel springt daar sinds drie jaar op in door een ludieke, vrolijke hoedjesdag te houden.

De oproep van de school aan de leerlingen om de derde dinsdag in september een hoedje op te zetten, bleek niet tegen dovemansoren gezegd. Sterker nog, elk jaar lijken meer kinderen deze dag met een hoedje, of pet, op naar school te komen. „Wij bouwen deze dag een beetje Den Haag na. De leerlingen zijn helemaal vrij om te bepalen of ze een eigengemaakte hoedje dragen of een hoedje kopen en die vervolgens zelf versieren”, zegt directeur Hans Blenkers van het Kompas. „Maar het dragen van een pet is natuurlijk ook goed. Daarmee laten de kinderen zichzelf zien. Alles kan én mag”, aldus de directeur.

En ja, er was ook nog wel een serieuze ondertoon. „Prinsjesdag is toch een speciale dag en aan de hand van de hoedjes hebben wij in de bovenbouw meer daarover verteld. Het is toch hartstikke leuk dat je later met veel plezier terug kan denken aan hoedjesdag.”