Proosten en genieten bij eerste tour d'amour door Meppel en Reestdal

Deelnemers nemen de routekaart van de tour d'amour aan. Foto: Leo de Harder

Een vijfgangendiner stond vandaag op het menu voor de deelnemers aan de eerste tour d’amour door het Reestdal. Daarnaast konden de deelnemers genieten van de omgeving en, op valentijnsdag, natuurlijk ook van elkaar.

„Het was fantastisch!” reageert Bianca Henken-Meppelink van restaurant Sukade in Meppel enthousiast. Het idee van de tour d’amour kwam bij haar vandaan. „Iedereen was laaiend enthousiast. Ik heb heel veel blije mensen gezien. De deelnemende restauranthouders vonden het ook ontzettend leuk om iedereen voorbij te zien komen.”

Door middel van een routekaart met diverse wetenswaardigheden werden deelnemers aan de tour d’amour door het Reestdal geleid. De start was bij restaurant Sukade. Het idee achter de tour d’amour is een late lunch óf vroeg diner, afhankelijk van de starttijd. De deelnemers reden een route langs restaurant Poortman in Veeningen, restaurant De Havixhorst in De Schiphorst, via Villa Kalkoven aan de Steenwijkerstraatweg terug naar de binnenstad waar het dessert wachtte bij restaurant De Nachtwacht.

De restaurants zorgden ervoor dat de deelnemers gemakkelijk hun gerechtje in de auto konden meenemen, zodat er nauwelijks opstoppingen zouden ontstaan. „Het was gewoon tof dat we toch een evenement konden verzorgen in deze tijd en coronatechnisch was allemaal binnen de lijnen.”