Pumptrackbaan in het Ringpark in Meppel feestelijk geopend

De aanlag van de pumprackbaan in Meppel is gestart. Foto: Frens Jansen

Marijn Koster en Wessel Zinger, de twee jongens die vorig jaar het initiatief namen om een pumptrackbaan te realiseren in de wijk Oosterboer in Meppel, openen morgenmiddag, zaterdag 19 november de nieuwe baan.

De pumptrack, een geasfalteerde baan met bochten en heuvels waar je op kunt (cross)fietsen en skaten is gebouwd in het Ringpark.

De jongens vonden dat vonden dat er in Meppel te weinig speelplekken zijn voor de oudere jeugd. Op 8 oktober 2021 werd hun idee als een burgerinitiatief behandeld in de gemeenteraad van Meppel. Ze vroegen aandacht voor het idee, verzamelen handtekeningen en dienen een burgerinitiatief in. Ruim een jaar later ligt er een gloednieuwe baan in het Ringpark.

De twee zullen vana 13.00 uur samen met wethouder Klaas de Vries de openingshandeling te verrichten. Daarna vindt een demonstratie plaats van BMX’er Desmond Tessemaker. Aansluitend verzorgt de Pumpfactory een aantal workshops voor iedereen die graag kennis wil maken met de pumptrack. Vanaf 14.45 uur kan iedereen vrij gebruik maken van de pumptrack.

Nieuws

menu