Puppet International voert publiek in Meppel 100 jaar terug in de tijd

Voorgaande editie van de Winter-Popp-en-Route. Foto: Robin Olinga

Puppet International in Meppel, het belangrijkste festival voor poppen- en objectentheater in Nederland, organiseert tussen kerst en oud en nieuw de derde editie van de Winter-Popp-en-Route.

Langs een route door het centrum van Meppel vinden op 27, 28, 29 en 30 december drie theatervoorstellingen plaats. Speciaal voor deze editie is een audioroute gecreëerd, waarmee bezoekers onderweg worden meegenomen naar het Meppel van 100 jaar geleden.

In de audioroute neemt het personage Aaltje haar luisteraars mee naar het Meppel van begin 20e eeuw. Het jonge meisje liep voor het eerst alleen naar Meppel om medicijnen te kopen voor haar zieke oma. Al wandelend vertelt ze je wat ze ziet. Het was een avontuur in het Meppel van toen! Onderweg kijkt ze haar ogen uit en op drie plekken komt ze iets heel bijzonders tegen.

Drie verhalen via schaduwen, via objecten en via poppen

Op die drie plekken zijn voorstellingen te zien. Zo is het Nederlands-Braziliaanse Duda Paiva Company te gast. Ze staan wereldwijd bekend om de schuimrubberen figuren die écht tot leven lijken te komen.

Een lantaarnist neemt het publiek vervolgens mee in de magie van toverlantaarns. In een spel van donker en licht verschijnen kleurrijke beelden en wonderlijke verhalen.

De route sluit af met de voorstelling ‘De koning die niet dood wilde’ van Ida van Dril, een ontroerend sprookje voor volwassenen.

Drie totaal verschillende voorstellingen met één gemene deler: beeld speelt de hoofdrol bij deze theatermakers. Ze vertellen hun verhalen via schaduwen, via objecten en via poppen.

Kaartverkoop start zaterdag 30 oktober

Puppet International vindt om het jaar plaats op ruim 25 locaties in Meppel. Om alvast in de sferen te komen voor het festival dat in oktober 2022 gaat plaatsvinden, organiseert de festivalorganisatie in de winter van 2021 een winterroute. In 2017 en 2019 was de route een groot succes en waren vrijwel alle speeltijden uitverkocht.

De kaartverkoop van de Winterroute start op zaterdag 30 oktober om 10.00 via www.puppetinternational.nl .

Nieuws

Meest gelezen