Raad van State maakt weg vrij voor woningbouw Zuideinde Meppel. WVG kan aan de slag met reasliseren nieuwbouw

De Raad van State heeft vandaag met een spoeduitspraak de weg vrijgemaakt voor de bouw voor een woonzorggebouw op de plek van het oude postkantoor aan het Zuideinde in Meppel.

De locatie van het inmiddels deels gesloopte oude postkantoor aan het Zuideinde 28.

De locatie van het inmiddels deels gesloopte oude postkantoor aan het Zuideinde 28. Foto: Mediahuis Noord / Michiel Kolle

De hoogste bestuursrechter ziet in de bezwaren van projectontwikkelaar Lithos, die een negentigtal appartementen op het naastgelegen oude KPN terrein van Meppel wil bouwen, geen reden om het bouwplan-Zuideinde 28 op de plank te leggen. Beide ontwikkelaars hebben een conflict over wie de eigenaar is van een strook grond tussen beide bouwplannen in. Volgens Lithos kan ontwikkelaar WVG niet aan de bouw van de woonzorgappartementen beginnen zolang het eigendomsconflict over de strook grond niet is opgelost. De Raad van State denkt er anders over. Die kan alleen ingrijpen als een grondconflict “evident privaatrechtelijke belemmeringen” opleveren. En daarvan is hier geen sprake, meent de bestuursrechter.

Kadasteronderzoek

Nieuws

menu