Ramkraak bij kledingwinkel aan de Hoofdstraat in Meppel. Daders slaan op de vlucht met gestolen auto

De recherche doet onderzoek bij het pand aan de Hoofdstraat in Meppel waar een ramkraak is gepleegd. Foto: Persbureau Meter

Bij kledingwinkel View 37 aan de Hoofdstraat in Meppel is in de nacht van woensdag op donderdag tussen 4.30 en 4.45 uur een ramkraak gepleegd.

Vier personen reden met de auto het pand binnen. Met drie man zijn ze de zaak binnengegaan. De exacte schade is nog niet bekend, maar de daders hadden tassen mee waar ze kleding in stopten. „Als je het puur over de kleding hebt, is er niet veel gestolen. Daar kregen ze de kans niet voor,” zegt eigenaar Ernst Hakman.

Mistgenerator

Al met al zijn ze nog geen minuut binnen geweest omdat het alarm afging en de mistgenerator ging werken. Door de mist zagen de mannen geen hand voor ogen, binnen veertig seconden stonden ze weer buiten.

,,Op de camerabeelden is te zien hoe de mannen verrast worden door de grote hoeveelheid rook. Ze zagen niets meer. De daders niet anders dan er vlug vandoor gaan,” vertelt Hakman.

Volgens Hakman hebben de mannen de winkel voor de kraak niet goed verkend: „Wanneer je een mistgenerator ziet hangen, weet je dat het kansloos is om naar binnen te gaan. Ik denk dat ze hier absoluut geen rekening mee hebben gehouden. Ik weet zeker dat ze al vloekend en tierend in de auto richting Vlaardingen zijn gereden. Zonder mistgenerator was waarschijnlijk de hele winkel leeggeroofd.”

Knal

De politie kreeg een melding via de meldkamer en was er eerder dan de eigenaren. De zus van de eigenaresse woont boven het pand. Zij hoorde de knal en belde direct de eigenaren van View37.

De daders zijn op de vlucht geslagen en nog niet gepakt. De auto is teruggevonden in Vlaardingen en blijkt gestolen te zijn. In de auto zijn meerdere DNA-sporen gevonden.

Nieuws

menu