Reünie van oude Oosterboerschool: ‘Iedereen komt om te babbelen’

Velen kennen het als de voormalige repetitieruimte van het Meppeler Mannenkoor maar praten over de oude Oosterboerschool. Dat is natuurlijk terecht, want van 1916 tot 1979 deed het karakteristieke gebouw aan de Oosterboerweg 11 dienst als openbare basisschool. Volgende week zaterdag zullen de verhalen uit die tijd wel loskomen, als oud-leerlingen tijdens een reünie samenkomen in Manege Oosterboer.

Alie Dekker-Echten, Roelof Lankhorst en zijn broer Jantinus organiseren een reünie van de Oosterboerschool.

Alie Dekker-Echten, Roelof Lankhorst en zijn broer Jantinus organiseren een reünie van de Oosterboerschool. Foto: Wilbert Bijzitter

„In het hele gebouw zaten maar twee lokalen. Eén voor de klassen 1, 2, en 3 die les hadden van juf Lolkema en één voor de klassen 4, 5 en 6 die les hadden van meester Hendriks. Het was een leuke, gezellige school. Eén keer in de week hadden de leerlingen uit de hoogste klassen godsdienst in een klein lokaaltje met een deur met daarboven glas. Het gebeurde regelmatig dat we onder de godsdienstles vliegtuigjes vouwden. Als meester Hendriks door het raam keek en hij zag dat, dan was je aan de beurt.”